Bu cadı başka!

Bu cadı başka!

Son dönemde adını sıkça duyuyoruz. Doğal cilt bakımının favorilerinden olan cadı fındığı, akne tedavisi başta olmak üzere pek çok alanda kullanıldığı için yıldızı hızla yükseliyor.

 

Amerika’da yetişen ve kış aylarında sarı çiçekler açan Hamamelis Virginiana ağacı, FDA (United States Food and Drug Administration/Amerikan besin ve İlaç Dairesi) tarafınca kozmetik etkileri onaylanmış birkaç ağaçtan biri. Cadı fındığı asırlar önce Kızılderililer tarafınca kullanılmış. Bu ağacın kabuklarından, köklerinden ya da yapraklarından kaynatılarak elde edilmiş cadı fındığının antibakteriyel ve antioksidan gücünden pek çok alanda yararlanılıyor.

Hangi amaçla kullanılıyor?
• Yaraları iyileştirmek
• Böcek sokmalarının neden olduğu acıyı gidermek
• Kanamayı durdurmak
• Morarma ve çürükleri iyileştirmek
• Çatlakları gidermek
• Cildi sıkılaştırmak
• Ciltteki yağı dengelemek
• Egzama
• Akne tedavisi
• Güneş yanıklarını iyileştirmek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir